Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Παρασκευή, 22 Μαΐου 2015

ΧΟΙΡΙΝΗ ΤΗΓΑΝΙΑ ΜΕ ΠΙΠΕΡΙΑ ΚΑΙ ΚΡΕΜΜΥΔΙΑ



από τον Ιωάννη Τριφύλλη

Υλικά

- κομμάτια χοιρινό
- πιπεριές κέρατο κομμένες σε ροδέλες
- κρεμμύδια κομμένα σε ροδέλες
- αλάτι
- πιπέρι
- ρίγανη
- λάδι
- λεμόνια τον χυμό
- ρίγανη
- μουστάρδα



Εκτέλεση

Μαρινάρουμε τα κομμάτια του χοιρινού με αλάτι πιπέρι ρίγανη και λάδι.
Έχουμε κόψει τις πιπεριές και τα κρεμμύδια σε ροδέλες.
Σε ένα τηγάνι ρίχνουμε νεράκι και προσθέτουμε τα κομμάτια του κρέατος για να μαραθούν.
Έχουμε ζεστό νερό σε μια άκρη και προσθέτουμε κάθε τόσο και λίγο νερό μέχρι να μαλακώσει το κρέας.
Προσθέτουμε τα κρεμμύδια και την πιπεριά και χαμηλώνουμε στο ελάχιστο την φωτιά.

Όταν έχει πιει όλο το νεράκι προσθέτουμε το λάδι και το αφήνουμε να πάρει λίγο χρώμα.
Σβήνουμε το φαγητό μας με μπόλικο λεμόνι χτυπημένο με μουστάρδα.

Το φαγητό είναι έτοιμο όταν δέσει η σάλτσα του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου