Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Παρασκευή, 22 Μαΐου 2015

ΠΙΛΑΦΙ ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΙΚΟ ΜΕ ΣΤΑΦΙΔΕΣ




από τον Ιωάννη Τριφύλλη

Υλικά

- ρύζι
- κριθαράκι μια χούφτα
- σταφίδες μαύρες
- αμύγδαλα χοντροκομμένα
- σύκα ξερά κομμένα σε μικρά κομματάκια
- κανέλα ελάχιστη
- κουρκουμά
- βιτάμ  δυο κουταλιές
- νερό ζεστό
- αλάτι
- πιπέρι


Εκτέλεση

Βάζουμε το βιτάμ σε ένα τηγάνι και μόλις λιώσει ρίχνουμε τους ξηρούς καρπούς να μαραθούν καθώς και το ρύζι και το κριθαράκι.

Έχουμε το νερό ζεστό και προσθέτουμε την τριπλάσια ποσότητα νερού από ότι το ρύζι.
Χαμηλώνουμε  την φωτιά και ανακατεύοντας συνεχώς στην αρχή αφήνουμε να βράσει το ρύζι.

Όταν έχει βράσει και έχει γίνει σπυρωτό το κατεβάζουμε από την φωτιά και το σκεπάζουμε με μια πετσέτα για να τραβήξει τους υδρατμούς.
σερβίρουμε μετά από κανένα τέταρτο.

Παρατηρήσεις

- Έχουμε στην άκρη ζεστό νερό για να προσθέσουμε εάν χρειαστεί.
- Κουρκουμά πρόσθεσα περισσότερο για χρώμα.
- Μπορούμε να βάλουμε αποξηραμένα βερύκοκκα αντί για σύκα ξερά.
- Εάν έχουμε κουκουνάρι του ταιριάζει πολύ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου