από τον Ιωάννη Τριφύλλη
Υλικά
- ρύζι
- κριθαράκι μια χούφτα
- σταφίδες μαύρες
- αμύγδαλα χοντροκομμένα
- σύκα ξερά κομμένα σε μικρά κομματάκια
- κανέλα ελάχιστη
- κουρκουμά
- βιτάμ δυο κουταλιές
- νερό ζεστό
- αλάτι
- πιπέρι
Εκτέλεση
Βάζουμε το βιτάμ σε ένα τηγάνι και μόλις λιώσει ρίχνουμε τους ξηρούς καρπούς να μαραθούν καθώς και το ρύζι και το κριθαράκι.
Έχουμε το νερό ζεστό και προσθέτουμε την τριπλάσια ποσότητα νερού από ότι το ρύζι.
Χαμηλώνουμε την φωτιά και ανακατεύοντας συνεχώς στην αρχή αφήνουμε να βράσει το ρύζι.
Όταν έχει βράσει και έχει γίνει σπυρωτό το κατεβάζουμε από την φωτιά και το σκεπάζουμε με μια πετσέτα για να τραβήξει τους υδρατμούς.
σερβίρουμε μετά από κανένα τέταρτο.
Παρατηρήσεις
- Έχουμε στην άκρη ζεστό νερό για να προσθέσουμε εάν χρειαστεί.
- Κουρκουμά πρόσθεσα περισσότερο για χρώμα.
- Μπορούμε να βάλουμε αποξηραμένα βερύκοκκα αντί για σύκα ξερά.
- Εάν έχουμε κουκουνάρι του ταιριάζει πολύ.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου