Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Σάββατο 23 Μαΐου 2015

ΣΟΚΟΛΑΤΟΠΙΤΑ

από την Mary Anastasopoulou

Υλικά
-  1 κούπα αλεύρι που φουσκώνει
-  1 κούπα ζάχαρη
-  ½  κούπα κακάο
-  1 κουταλάκι μπέικιν 
-  ½  κουταλάκι σόδα
-  1 κούπα γάλα
-  1/3   κούπας σπορέλαιο
-  1 αβγό μεγάλο
-  2 βανίλιες
-  λίγο αλάτι
Για το γλάσο
-  250 γρ. κουβερτούρα
-  ½  κούπα γάλα
-  1 βανίλια 
-  1 κουταλάκι σπορέλαιο
-  1 κουταλιά βούτυρο (δεν έβαλα σήμερα και έγινε εξίσου ωραίο)

Εκτέλεση
Ανακατεύουμε όλα τα υλικά στο μίξερ και ψήνουμε στους 180 βαθμούς . Σε προθερμασμένο φούρνο το αφήνω για 15 λεπτά, για να μείνει ρευστή η ζύμη. 



Μόλις δηλαδή δω να πιάνει κρούστα είναι σχεδόν έτοιμο. Αφήνω να κρυώσει και ετοιμάζω το γλάσο: λιώνω σε μπαιν μαρι τη κουβερτούρα και προσθέτω το λάδι , το γάλα και τη βανίλια.

Γλασάρω το γλυκό και προσεύχομαι στο Παντοδύναμο να μου δώσει εγκράτεια...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου