Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Δευτέρα, 11 Μαΐου 2015

ΜΕΛΙΤΖΑΝΟΠΙΤΑ ΜΕ ΚΙΜΑ

από την Vana Kleanthi

Υλικά
-   φύλλο Βηρυτού.
Γέμιση
-  κιμάς
-  κρεμμυδάκια ξερά
-  σκόρδο
-  αλάτι
-  πιπέρι
-  μπαχάρι
-  μελιτζάνες
-  μαϊντανό
-  πλιγούρι
-  2 αυγά
-  κεφαλογραβιέρα
-  1 φλιτζάνι ανθρακούχα σόδα


Εκτέλεση
Τσιγαρίζω τον κιμά προσθέτω κρεμμυδάκια ξερά ,σκόρδο αλάτι ,πιπέρι ,μπαχάρι .Εν τω μεταξύ έχω ψήσει τις μελιτζάνες και πατάω τη σάρκα τους μένα πιρούνι. 
Προσθέτω τις μελιτζάνες στο κιμά ,ψιλοκομμένο μαϊντανό και βάζω και λίγο πλιγούρι(το έχω μουλιάσει πριν σε καυτό νερό) , τα αυγά και στο τέλος τριμμένη κεφαλογραβιέρα. 


Βάζω περίπου τα μισά φύλλα από κάτω, γέμιση και τα υπόλοιπα φύλλα .
Όταν ψηθεί περίπου για ένα τέταρτο ρίχνω περίπου ένα φλιτζάνι σόδα(ένα μυστικό από τη μαμά μου) το έκανε σε όλες τις πίτες .


καλή επιτυχία.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου