Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Σάββατο, 2 Μαΐου 2015

ΤΙΡΑΜΙΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΑΥΓΑ

από την Anatoly Fotiadou

Υλικά
2 πακέτα σαβαγιάρ
-  300 γρ τυρί μασκαρπόνε(ή φιλαδέλφεια)
-   100γρ άχνη ζάχαρη
-  330ml κρέμα γάλακτος
-   3 κούπες στιγμιαίο καφέ
-   2 σφηνάκια λικέρ αμαρέτο
-   κακάο


Εκτέλεση
Ετοιμάζω τον καφέ και τον αφήνω να κρυώσει.
Όταν κρυώσει ρίχνω το 1 σφηνάκι λικέρ και ανακατεύω, χτυπάω στο μίξερ το τυρί με την άχνη ζάχαρη να μαλακώσει, χτυπάω την κρέμα γάλακτος σε σαντιγί, αν θέλω προσθέτω λίγη άχνη κατά το χτύπημα της κρέμας, ενώνω πολύ απαλά το τυρί με την σαντιγί, προσθέτω το 2ο σφηνάκι λικέρ και ανακατεύω
 Παίρνω τα μπισκότα και τα βουτάω και από τις 2 μεριές στον καφέ, τα στρώνω σε μεγάλο ορθογώνιο σκεύος, ρίχνω την μισή κρέμα, πασπαλίζω με κακάο και συνεχίζω με δεύτερη στρώση μπισκότα, απλώνω την υπόλοιπη κρέμα και πασπαλίζω με κακάο, αφήνω στο ψυγείο αρκετές ώρες πριν σερβίρω

Μερικά μυστικά: αν δεν έχω λικέρ αμαρέτο βάζω κονιάκ, στρώνω τα μπισκότα εναλλάξ: την μια στρώση κάθετα, την άλλη οριζόντια τα μπισκότα για να κόβεται πιο εύκολα το γλυκό, αντί να απλώσω από πάνω την κρέμα μπορώ να την βάλω σε κορνέ και να κάνω ροζέτες

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου