Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Σάββατο, 2 Μαΐου 2015

ΠΑΓΩΤΟ ΜΟΚΑ ΧΩΡΙΣ ΠΑΓΩΤΟΜΗΧΑΝΗ

από την ΕΛΕΝΗ ΚΟΣΜΟΠΟΥΛΟΥ
Υλικά
-  500 γρ φυτική κρέμα γάλακτος 
- 1 αυγό 
-  1 κουτί γάλα εβαπορέ 
-  1 κουτί ζαχαρούχο γάλα Βλάχας
-  2 κουταλιές της σούπας νές καφέ μέσα σε ένα φλιτζάνι espresso

Εκτέλεση
 Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος μέχρι να πήξει σαν γιαούρτι και μετά ρίχνουμε τα υπόλοιπα υλικά και τα χτυπάμε επίσης .
Βάζουμε στην κατάψυξη . Ανά μια ώρα για 3 φορές ξαναχτυπάμε το παγωτό στο μίξερ .
Η απόλυτη γεύση .


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου