Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Κυριακή, 3 Μαΐου 2015

ΠΑΓΩΤΟ ΣΑΝΤΟΥΙΤΣ

 από τηνTina Papantoni

 Υλικά
-  1 μορφατ
-  1 εβαπορέ
-  3 βανίλιες
- 2 πακέτα  μπισκότα πτι-μπερ

Εκτέλεση

Χτυπάμε στο μίξερ το μόρφατ, το ζαχαρούχο γάλα και  τις  βανίλιες.
Σε ένα τάπερ στρώνουμε μπισκότα πτι -μπέρ στη βάση του. Απλώνουμε όλο το μείγμα που χτυπήσαμε στο μίξερ και από πάνω βάζουμε άλλη μια στρώση μπισκότα.
Βάζουμε στην κατάψυξη για 4 ώρες περίπου .

Καλή επιτυχία. Εύκολο και πολύ οικονομικό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου