Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Κυριακή, 3 Μαΐου 2015

ΧΙΟΝΟΥΛΕΣ


από την Mary Anastasopoulou

Υλικά
- 1 μόρφατ
-  1 ζαχαρούχο
-  2 φακ. άνθος αραβοσίτου βανίλια στιγμής
-  3 κούπες γάλα
-  1 ½  πακέτο πτι-μπερ
-  ινδοκάρυδο για πασπάλισμα

Εκτέλεση
μια στο δόξα πατρί και παπαλα..........χαχααααααα
(συγγνώμη για το ολίσθημα, τελευταία μου συμβαίνει συχνά, συνεχίζω....)
Χτυπάμε σε ένα μπολ το μορφατ με το ζαχαρούχο σε σαντιγί.
Σε άλλο μπολ, για να έχουμε να πλένουμε μετά , χτυπάμε το γάλα με τις κρέμες ώσπου να πήξει το μείγμα.


Ενώνουμε τα 2 μίγματα και προσθέτουμε τα πτι-μπερ θρυμματισμένα σε κομμάτια ανακατεύοντας καλά . Μετά βάζουμε το μείγμα στην κατάψυξη για 2 ώρες περίπου, μέχρι να μπορεί το μείγμα να πλάθεται με τα χέρια.
Αφού τα πλάσουμε τα πασπαλίζουμε με ινδοκάρυδο.
Αυτή βέβαια η συνταγή ήταν για γλυκό ταψιού αλλά επειδή εγώ είμαι ανησύχαστο τέκνο και τα τραβάει ο....... μου έκανα του κεφαλιού μου αλλά από ότι μου είπε ο επίσημος δοκιμαστής μου (ο γιόκας μου ο μικρός) πάλι μεγαλούργησα.

Αυτά τα ολίγα και καλό απόγευμα σε όλους

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου