Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Δευτέρα, 4 Μαΐου 2015

ΜΠΟΥΓΑΤΣΑ ΚΡΕΜΑ

από τον  μιχ αλης
 
Υλικά
-  1 ½  λίτρο  γάλα
-  1 ½  κούπα σιμιγδάλι
-  1 ½  κούπα ζάχαρη
-  4 βανίλιες
-  3 αυγά
-  φύλλο κρούστας
-   βούτυρο

Εκτέλεση
Ρίχνουμε  στην κατσαρόλα το γάλα και την ζάχαρη και μόλις χλιαρώσει βάζουμε σιγά σιγά το σιμιγδάλι ανακατεύοντας μέχρι να γίνει κρέμα. 
Αποσύρουμε από την φωτιά και προσθέτουμε τα αυγά και  τις βανίλιες και ανακατεύουμε. Βάζουμε στο ταψί ένα κομμάτι βούτυρο και ανάβουμε τον φούρνο να λιώσει.
Απλώνουμε  2 διπλά φύλλα κρούστας από κάτω φροντίζοντας να περισσέψει λίγο από έξω ώστε να γυρίζει προς τα μέσα. 
Απλώνουμε  την κρέμα γυρίζουμε τα περισσευούμενα φύλλα μέσα και απλώνουμε άλλο ένα διπλό φύλλο από πάνω

Βρέχουμε  με ένα πινέλο λίγο νεράκι και σκορπάμε  βούτυρο...στον φούρνο 180 αέρα για 30 λεπτά περίπου...ζάχαρη άχνη μετά και κανελίτσα και ζεστή είναι το κάτι άλλο...
αλλά και κρύα μου αρέσει....
καλή όρεξη!!! 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου