Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Τετάρτη, 6 Μαΐου 2015

ΓΑΛΑΚΤΟΜΠΟΥΡΕΚΟ ΜΕ ΚΟΡΝ ΦΛΑΟΥΡ

από τον Ιωάννη Τριφύλλη (απο Μαρία Μανου)

Υλικά

Για την κρέμα

-700 γραμμάρια γάλα φρέσκο
- 160 γραμμάρια ζάχαρη
- 80 γραμμάρια κόρν φλάουρ
- 6 αυγά (κρόκοι) και 2 ολόκληρα αυγά
- 250 γραμμάρια βούτυρο γάλακτος
- 500 γραμμάρια φύλλο κρούστας
- 300 γραμμάρια κρέμα γάλακτος
- 2 βανίλιες
- ξύσμα λεμονιού ( προαιρετικά)

Για το σιρόπι

- 500 γραμμάρια ζάχαρη
- 300 γραμμάρια νερό
- 20 γραμμάρια γλυκόζη
4 λεπτά ζάχαρη


Εκτέλεση

Ετοιμάζουμε το σιρόπι και το αφήνουμε να κρυώσει.
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το γάλα την ζάχαρη.την κρέμα γάλακτος,τις βανίλιες ,το ξύσμα λεμονιού προαιρετικά.
Ρίχνουμε τα αυγά σε μπολ όπου έχουμε διαλύσει το κόρν φλάουρ και μετά τα ρίχνουμε στο καυτό γάλα
Λιώνουμε το βούτυρο και ρίχνουμε 3 κουταλιές μέσα στο μείγμα με το γάλα.Το υπόλοιπο το χρησιμοποιούμε για το άλειμμα των φύλλων.
Ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να πήξει η κρέμα.
Μόλις πήξει ρίχνουμε τους κρόκους και ανακατεύοντας με το σύρμα.του μίξερ,
Βάζουμε τα μισά φύλλα βουτυρωμένα,προσθέτουμε την κρέμα αφού πρώτα κρυώσει.



Στρώνουμε τα υπόλοιπα βουτυρωμένα φύλλα από πάνω και ρίχνουμε όσο βούτυρο έχει απομείνει.



Δεν χαράζουμε καθόλου το γαλακτομπούρεκο και το ψήνουμε στους 160 βαθμούς για μια ώρα περίπου μέχρι να ροδίσει.

Παρατήρηση

Η επιτυχία του γλυκού είναι να σιροπιαστεί ζεστό αλλά με κρύο σιρόπι
-

2 σχόλια:

  1. Κοίτα τώρα να δεις. Γαλακτομπούρεκο με κρέμα γάλακτος και κορν φλάουρ δε λέει. Χωρίς παρεξήγηση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και ομως..Δοκιμασε και μετα το συζηταμε...Ετσι πιστευα και εγω...Η κρεμα ειναι πολυ καλη

      Διαγραφή