Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Πέμπτη, 7 Μαΐου 2015

ΣΑΡΔΕΛΛΕΣ ΡΙΓΑΝΑΤΕΣ

από την Θεοδώρα Τριφύλλη

Υλικά

- σαρδέλες
- λάδι
- ρίγανη
- αλάτι
- πιπέρι
- λεμόνι (προαιρετικά)


Εκτέλεση

Αφαιρούμε τα κεφάλια και εντόσθια από τις σαρδέλες.
Τις πλένουμε και τις αλατοπιπερώνουμε.
Τις απλώνουμε σε ένα ταψάκι ρίχνουμε λάδι και τις πασπαλίζουμε με ρίγανη.
Αν θέλουμε ρίχνουμε κι λεμόνι..
.Προσωπικά τις  βάζω σκέτες και το λεμόνι αφού ψηθούν.
Τις ψήνω στον φούρνο στους 200 βαθμούς.

Μονάδες 2

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου