Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Σάββατο, 9 Μαΐου 2015

ΜΑΝΙΤΑΡΟΠΙΤΑ

από την ΕΛΕΝΗ ΚΟΣΜΟΠΟΥΛΟΥ

Υλικά για τη γέμιση


-  700 γρ μανιτάρια portobello
-  1 ξερό κρεμμύδι
-  3 σκελίδες σκόρδο
-  250 γρ μπέικον
-  ½  ποτήρι λευκό κρασί
-  1 αυγό
-  1 κρέμα γάλακτος
-  200 γρ κασέρι τριμμένο
-  200 γρ γραβιέρα 
 Για το φύλλο
-  500 γρ αλεύρι μαλακό 
-   χλιαρό νερό 
-  ξύδι 
-   λάδι 
-   αλάτι .  
Εκτέλεση 
Κόβουμε τα μανιτάρια , το κρεμμύδι , τα σκόρδα και το μπέικον και τα τσιγαρίζουμε με λίγο λάδι και σβήνουμε με κρασί . Τα αφήνουμε να κρυώσουν και τα βάζουμε με μια πιατέλα και ρίχνουμε τα τυριά , το αυγό χτυπημένο και την κρέμα γάλακτος . 



Ανοίγουμε φύλλο χωριάτικο 
Τα υπόλοιπα γνωστά . 


Στρώνουμε κάτω φύλλο, ρίχνουμε γέμιση και σπάμε και ζυμαράκι μέσα στη γέμιση .


Πάνω φύλλο, λαδώνουμε και στον φούρνο στους 200 βαθμούς για 50 λεπτά περίπου .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου