Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Δευτέρα, 18 Μαΐου 2015

ΑΓΚΙΝΑΡΕΣ ΣΤΟ ΛΑΔΙ

από την Natassa Efentakis

Υλικά
-  αγκινάρες
-  ελαιόλαδο
-  λευκό ξύδι
-  αλάτι


Εκτέλεση
Αφού  καθαρίσουν τις αγκινάρες 
και κόψουν με το γνωστό τρόπο με λεμόνι για να μην μαυρίσουν,τις βάζουν να πάρουν μια βράση( ένα,δυο λεπτά) σε ξύδι λευκό με λίγο αλάτι.
Μετά τις βγάζουν σε σουρωτό,τις αλατίζουν και τις απλώνουν (να μην ακουμπά η μια την άλλη) μέχρι να στεγνώσουν καλά καλά.
Τότε είναι έτοιμες για να μπουν στο βάζο με λάδι να τις σκεπάζει.
Ο πιο αγαπητός μεζές για τη ρακή !

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου