Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Τρίτη 19 Μαΐου 2015

ΙΜΑΜ ΜΠΑΙΛΝΤΙ


από την ΕΛΕΝΗ ΚΟΣΜΟΠΟΥΛΟΥ

Υλικά

-  μελιτζάνες τσακώνικες 
-  2 κρεμμύδια 
-  μαϊντανός 

-  5 σκελίδες σκόρδο 
-  5 ντομάτες μεσαίου μεγέθους 

-  ελαιόλαδο
- λίγη ζάχαρη

Εκτέλεση 
Χαραζουμε τις μελιτζάνες κατα μήκος και τις βάζουμε σε ταψί για 30 λεπτα στο γκριλ και αέρα για να μαλακώνουν . Λίγο πριν το τέλος αλατίζουμε και ρίχνουμε και λίγη ζάχαρη μέσα στις σχισμές. 




Τσιγαριζουμε τα κρεμμύδια με το σκόρδο και ρίχνουμε και τις ντομάτες με το μαϊντανό , αλάτι ,πιπέρι και λίγη ζάχαρη . 




Στη συνέχεια γεμίζουμε τις μελιτζάνες και τις ψήνουμε στους 200 βαθμούς πάνω κάτω για 50 λεπτά , περίπου μέχρι να ροδίσουν .


Παρατήρηση : Για πιο πικάντικό τις μελιτζάνες τις τηγανίζουμε σε ελαιόλαδο
Σερβίρουμε με λίγη φέτα στο πιάτο μας και απολαμβάνουμε!!!!!.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου