Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Τετάρτη, 20 Μαΐου 2015

ΜΠΟΥΓΙΟΥΡΝΤΙ ΣΤΟ ΤΗΓΑΝΙ

από τον Ιωάννη Τριφύλλη

Υλικά

- φέτα
- ντομάτα κομμένη σε ροδέλες
- πιπεριά κέρατο κομμένη σε ροδέλες
- κρεμμύδι κομμένο σε ροδέλες
- κοκκινοπίπερο καυτερό
- λάδι
- γραβιέρα τριμμένη


Εκτέλεση

Κόβουμε τα λαχανικά μας.


Σε ένα τηγάνι βάζουμε λίγο λάδι και ρίχνουμε τα λαχανικά και την ρίγανη να σοταριστούν.
Όταν μαλακώσουν ρίχνουμε την γραβιέρα και την φέτα σε λεπτές φέτες και πασπαλίζουμε με το κοκκινοπίπερο.


Χαμηλώνουμε την φωτιά και το φαγητό μας είναι έτοιμο όταν λιώσουν τα τυριά.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου