Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Τετάρτη, 20 Μαΐου 2015

ΣΠΑΡΑΓΓΙΑ ΜΕ ΜΠΕΙΚΟΝ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ




από την Eleni Giazitsiogloy Doulaptsis

Υλικά

- σπαράγγια
- φέτες μπέϊκον
- βούτυρο
- σόγια μια κουταλιά της σούπας
- ζάχαρη σκούρα 1/2 κούπα
- αλάτι 
- σκόρδο σε σκόνη
- πιπέρι


Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200 βαθμούς.
Έχουμε χωρίσει τα σπαράγγια σε ματσάκια των τριών σπαραγγιών και τα τυλίγουμε με το μπέϊκον.


Σε ένα τηγάνι ρίχνουμε το βούτυρο την ζάχαρη την σόγια και το αλάτι σκόρδο και πιπέρι και ανακατεύουμε μέχρι να καραμελώσει.
Το ρίχνουμε πάνω από τα τυλιγμένα σπαράγγια με το μπέϊκον και τα ψήνουμε μέχρι να ροδοκοκκινίσει το μπέϊκον.












Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου