Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Τρίτη, 26 Μαΐου 2015

ΚΕΙΚ ΜΕ ΚΟΡΝ ΦΛΕΙΚΣ


από την Kyriaki Tomtsikioti

Υλικά - 4 αυγά - 1 φλ. ζάχαρη - 1 φλ. γάλα - 1 φλ. πορτοκάλι στυμμένο - 2 κ.γ. μπέικιν - 2 βανίλιες - 1 πακέτο αλεύρι 500 γρ. και λίγο ακόμα (με το μάτι, ντε...) - άχνη ζάχαρη για το τελείωμα !!
Εκτέλεση Χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη, ρίχνουμε το γάλα το πορτοκάλι, τις βανίλιες, και συνεχίζουμε το χτύπημα. Στο τέλος προσθέτουμε το αλεύρι και το μπέικιν. Βουτυρώνουμε μια φόρμα και την πασπαλίζουμε με αλεύρι, για να μην κολλήσει το γλυκό. Ψήνουμε σε προθερμασμενο φούρνο για 40 λεπτά, στους 200 βαθμούς. Μην το δέσετε κόμπο το χρόνο και τη θερμοκρασία!!! 
Μιλάω για το δικό μου φούρνο!!! Χαχα Άμα δεν καεί !!!! ρίχνουμε με το σουρωτήρι λίγη άχνη από πάνω για ντεκόρ !!!! Α, ξέχασα να σας πω, όταν άδειασα το μισό υλικό στη φόρμα, χτύπησα στο multi μια χούφτα κορν φλέικς σοκολατένια και τα έριξα στη φόρμα και μετά άδειασα και το υπόλοιπο υλικό. Άμα δε σας πετύχει, δε θα φταίω εγώ!!! κάτι θα κάνετε λάθος !!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου