Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Παρασκευή, 29 Μαΐου 2015

ΛΙΚΕΡ ΜΑΣΤΙΧΑΣ



από τον Ιωάννη Τριφύλλη

Υλικά

- βότκα η τσίπουρο 1500 ml
- 2 φακελάκι μαστίχας χιώτικης
- 3 αστεροειδή
- 2 σφηνάκια ούζο
- ζάχαρη 3φλιτζάνια
- νερό 1,5 φλιτζάνια
- χυμό λεμονιού μερικές σταγόνες


Εκτέλεση

Σε καθαρό βάζο βάζουμε το αλκοόλ και ρίχνουμε μέσα την μαστίχα τα αστεροειδή και το ούζο.
Το ανακατεύουμε λίγο και το αφήνουμε για 30 ημέρες σε σκοτεινό μέρος.
Όταν το ποτό έχει γίνει τότε βράζουμε το σιρόπι και όταν κρυώσει το ρίχνουμε στο ποτό που έχει αρωματιστεί με την μαστίχα και το αφήνουμε για άλλες 10 μέρες να ωριμάσει.
Το ποτό μας...είναι έτοιμο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου