από τον Ιωάννη Τριφύλλη
Υλικά
- βότκα 1,5 λίτρα
- ελληνικός καφές χοντροκομμένος 300 γραμμάρια
- ζάχαρη 1300 γραμμάρια
- νερό 1300 γραμμάρια
Εκτέλεση
Σε ένα μεγάλο βάζο βάζουμε τον χοντροκομμένο καφέ μαζί με την βότκα.
Το τοποθετούμε σε δροσερό μέρος και το ανακινούμε κάθε 2 με 3 ημέρες.
Το αφήνουμε να σταθεί για 30 με 40 ημέρες.
Όταν ετοιμαστεί το περνάμε από φίλτρο όσες φόρες χρειαστεί για να είναι διαυγές και το αφήνουμε σε μια άκρη.
Έχουμε ετοιμάσει το σιρόπι το αφήνουμε να κρυώσει και το ρίχνουμε πάλι στο βάζο με την φιλτραρισμένη βότκα.
Κλείνουμε το βάζο αεροστεγώς και το αφήνουμε να ωριμάσει για 10 ημέρες.
Αν χρειαστεί ξαναπερνάμε το ποτό από τουλπάνι και το βάζουμε σε μπουκάλια που έχουμε αποστειρώσει.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου