Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Παρασκευή 29 Μαΐου 2015

ΛΙΚΕΡ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΑΦΕ



από τον Ιωάννη Τριφύλλη

Υλικά

- βότκα 1,5 λίτρα
- ελληνικός καφές χοντροκομμένος 300 γραμμάρια
-  ζάχαρη 1300 γραμμάρια
- νερό 1300 γραμμάρια


Εκτέλεση

Σε ένα μεγάλο βάζο βάζουμε τον χοντροκομμένο καφέ μαζί με την βότκα.

Το τοποθετούμε σε δροσερό μέρος και το ανακινούμε κάθε 2 με 3 ημέρες.
Το αφήνουμε να σταθεί για 30 με 40 ημέρες.
Όταν ετοιμαστεί το περνάμε από φίλτρο όσες φόρες χρειαστεί για να είναι διαυγές  και το αφήνουμε σε μια άκρη.
Έχουμε ετοιμάσει το σιρόπι το αφήνουμε να κρυώσει και το ρίχνουμε πάλι στο βάζο με την φιλτραρισμένη βότκα.
Κλείνουμε το βάζο αεροστεγώς και το αφήνουμε να ωριμάσει για 10 ημέρες.
Αν χρειαστεί ξαναπερνάμε το ποτό από τουλπάνι και το βάζουμε σε μπουκάλια που έχουμε αποστειρώσει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου