Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Παρασκευή, 29 Μαΐου 2015

ΚΛΗΜΑΤΟΦΥΛΛΑ ΜΕ ΡΥΖΙ ΑΡΩΜΑΤΙΣΜΕΝΑ ΜΕ ΛΑΔΙ ΜΑΡΑΘΟΥ

από την Eleni Margel Lou

Υλικά
-  30 κληματόφυλλα πού έχουμε πλύνει καλά και ζεματίσει .
-  200 γρ ρύζι Καρολίνα
-  1 κρεμμύδι ξερό
-  2-3 λεμόνια
-  μαϊντανός και δυόσμος ψιλοκομμένα
-  αλατοπίπερο 

-  λάδι.
-  Στο τελείωμα βάλαμε λάδι μάραθου

.
Εκτέλεση
Ζεματάμε τα κληματόφυλλα και αφήνουμε να κρυώσουν
Σε ένα βαθύ τηγάνι σοτάρουμε το ρύζι με το κρεμμύδι ,τις πρασινάδες και σβήνουμε με το ένα λεμόνι.
Ρίχνουμε νερό να τα σκεπάσει και περιμένουμε να πάρουν βράση ανακατεύοντας συνεχώς.
Σβήνουμε την φωτιά και αφήνουμε να τραβήξει το ρύζι μας όλα τα υγρά και αφήνουμε να κρυώσει.
Σε μία βαθιά κατσαρόλα στρώνουμε μερικά κληματόφυλλα και αραδιάζουμε τυλιχτά με το ρύζι με προσοχή σε σχήμα ντολμά τα κληματόφυλλα.
Ραντίζουμε με λάδι μάραθου (πού είχαμε φτιάξει με την κλασσική μέθοδο) σκεπάζουμε με κληματόφυλλα και καπακώνουμε με ένα πιάτο να μην ανοίξουν στο μαγείρεμα.
Ρίχνουμε νερό και λεμόνι και σιγοβράζουμε μέχρι να πιει όλο το νερό και να΄μείνει λαδάκι για το σερβίρισμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου