Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Κυριακή, 31 Μαΐου 2015

ΤΥΡΟΠΙΤΑ ΜΕ ΣΟΔΑ

από την Ipokampos Giota

Υλικά
-   1/2 κιλό φύλλο κρούστας
-  700 γρ. φέτα σκληρή τριμμένη
-  1 φλ. λάδι
-  8 αυγά
-  1 ½  φλ σόδα κουτί
-   πιπέρι

Εκτέλεση
Λαδώνουμε το ταψί. Στρώνουμε ένα  φύλλο, ρίχνουμε τρίμμα φέτας, στρώνουμε φύλλο, τσακίζουμε από πάνω φύλλο, ρίχνουμε φέτα πάλι ξανά φύλλο, λαδώνουμε, ρίχνουμε φέτα πάλι και στο τέλος αφήνουμε 3 φύλλα για από πάνω.

Χαράζουμε την πίτα,  χτυπάμε τα αυγά με το γάλα και μέσα στο μείγμα ρίχνουμε τη σόδα, θα αφρατέψει. 
Περιχύνουμε με το μείγμα την πίτα, να βραχεί παντού και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για μια ώρα περίπου. 
Περιμένω εντυπώσεις όταν τη φτιάξετε!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου