Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Τρίτη, 2 Ιουνίου 2015

ΠΑΤΣΑΣ ΜΟΣΧΑΡΙΣΙΟΣ ΚΟΚΚΙΝΙΣΤΟΣ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ

από την Eleni Margel Lou

Υλικά 

-  1-2 κιλά πατσαδάκι μοσχαρίσιο.
-  ξύδι και νερό για να τον ξεμυρίσουμε.
-  Πελτές 2-3 κουταλιές
-  μερικά κλωνάρια σέλερυ
-  2 καρότα σε ροδέλες
-  κρεμμύδι ξερό (κόκκινο) 2 τεμάχια.
-  1 κουταλάκι ζάχαρη.
-  λάδι 
-  αλάτι 
-  πιπέρι
-   1 ποτήρι νερού κόκκινο κρασί.

Εκτέλεση
Αφού έχουμε πλύνει πολύ καλά τις κοιλίτσες ,αφήνουμε μέσα σε ξύδι και νερό να ξεμυρίσει εντελώς.(δηλ νερό, ξύδι και αφήνουμε μέσα σε μια λεκάνη 1-2 ώρες).
Μετά σουρώνουμε και ξεπλένουμε καλά.
Ξεκινάμε και σοτάρουμε στο κρεμμύδι μαζί με τις κοιλίτσες που έχουμε κόψει σε μικρά κομματάκια.
Ρίχνουμε πελτέ-ζάχαρη και ανακατεύουμε για λίγο.
Σβήνουμε με το κρασί αφήνουμε να εξατμιστεί και έπειτα αποσύρουμε από την φωτιά.
Μεταφέρουμε σε ένα βαθύ σκεύος η γάστρα κόβοντας το σέλερυ σε μικρά κομματάκια ,τα καρότα και στρώνουμε πάνω.
Βάζουμε νερό να σκεπάζει το φαγητό και λίγο λάδι ακόμα (1 κούπα).
Σκεπάζουμε με το καπάκι η αλουμινόχαρτο και ψήνουμε στους 180 για 2 ώρες.
Ξεσκεπάζουμε και αφήνουμε να μαγειρευτεί ακόμα λίγο μέχρι να αφήσει το φαγητό μας ελάχιστο ζουμί με σάλτσα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου