Υλικά
- Πελτές 2-3 κουταλιές
- μερικά κλωνάρια σέλερυ
- 2 καρότα σε ροδέλες
- κρεμμύδι ξερό (κόκκινο) 2 τεμάχια.
- 1 κουταλάκι ζάχαρη.
- λάδι
Εκτέλεση
Αφού έχουμε πλύνει πολύ καλά τις κοιλίτσες ,αφήνουμε μέσα σε ξύδι και νερό να ξεμυρίσει εντελώς.(δηλ νερό, ξύδι και αφήνουμε μέσα σε μια λεκάνη 1-2 ώρες).
Ξεκινάμε και σοτάρουμε στο κρεμμύδι μαζί με τις κοιλίτσες που έχουμε κόψει σε μικρά κομματάκια.
Ρίχνουμε πελτέ-ζάχαρη και ανακατεύουμε για λίγο.
Σβήνουμε με το κρασί αφήνουμε να εξατμιστεί και έπειτα αποσύρουμε από την φωτιά.
Μεταφέρουμε σε ένα βαθύ σκεύος η γάστρα κόβοντας το σέλερυ σε μικρά κομματάκια ,τα καρότα και στρώνουμε πάνω.
Βάζουμε νερό να σκεπάζει το φαγητό και λίγο λάδι ακόμα (1 κούπα).
Σκεπάζουμε με το καπάκι η αλουμινόχαρτο και ψήνουμε στους 180 για 2 ώρες.
Ξεσκεπάζουμε και αφήνουμε να μαγειρευτεί ακόμα λίγο μέχρι να αφήσει το φαγητό μας ελάχιστο ζουμί με σάλτσα.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου