Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Τρίτη 2 Ιουνίου 2015

ΠΑΓΩΤΟ


από την Ioanna Zagkla  σε περιγραφή και εκτέλεση Evi Nikolaidou

Λυπάμαι,αλλά μου εζητήθη,να ξαναχτυπήσω! Ζητώ και πάλι συγγνώμη προκαταβολικά! Έχουμε και γράφουμε λοιπόν: Παραμόρφωση συνταγής παγωτού χωρίς όνομα by mrs. Ioanna Zagkla!
 Θα χρειαστούμε λοιπόν 
-  1 κυτίον ζαχαρούχο γάλα των 400gr(που θα τα βρείτε τα 400-προσοχή, δεν μιλάμε για μυαλά,για gr λέμε- δεν γιγνώσκω,γιατί οι συσκευασίες είναι των 397gr).
-  1 κυτίον εβαπορέ γαλακτερό των 400 gr πάλι,όπου ξανά ψεύδεται ασύστολα,η εκτελέσασα τη συνταγή,γιατί κι αυτή η συσκευασία έχει 388gr.
-  2 βανίλιες σκόνη(μη μαζέψετε ότι σκόνες βρείτε σπίτι-είναι του σαφούς οι οδηγίες:β α ν ί λ ι α,ε;).
-  2 φακελάκια(μην πάει ο νους σας στα γνωστά φακελάκια και λαχταρήσετε-παγωτό κάνουμε,όχι χειρουργική επέμβαση)γκαρνιές βανίλια,αυτές τις γνωστές,μωρέ,της ζαχαροπλαστικής.
-  250 ml κρέμα γάλακτος(καλύτερα αγοράστε την,μην προσπαθείστε να την φτιάξετε εσείς,θα σας βγει η ψυχή-νομίζω δηλαδήΣ,δεν ξέρω κιόλας).
-  2 φλυτζάνες φρέσκο γάλα(δεν μου διευκρινίζει: κατσικίσιο ή αγελαδινό ή προβατερό,το αφήνει στην ελεύθερη σας βούληση,οπότε δεν σας παίρνω και σ'αυτό στο λαιμό μου,φτάνει η ποδέλοιπη σας δυστυχία με το σπικάρισμα της συνταγής by me).
-  νουτέλα των 400gr(αυτό το κορίτσι το έχει ένα απωθημένο με τα 400).
-  200gr φουντούκια(για να είμαι ειλικρινής,στην εκτέλεση της συνταγής,δεν τα είδα να παίζουν,μάλον στο πάγκο,του αναπληρωματικού τα άφησε!). 

Άντε και να εκτελέσουμε τώρα και καλά κουράγια!
Δέρνουμε του αλυπήτου το ζαχαρούχο,ξέρετε αυτό των 400,που δεν είναι 400,με τα άλλα 400 του εβαπορέ,που κι αυτά δεν είναι και τις βανίλιες για 3'.Το χώνουμε στην κατάψυξη(σημειωτέον: αν δεν έχουτε χώρο εντός καταψύξεως,μην ξεκινήσετε,να το φτιάξετε-στην σκέτη ψύξη,δεν λέει,χώρια που τόσα μπολ,τάπερ κλπ,που θα χρειαστείτε,θέλει μία χωριτηκότηΣ).
Σε άλλο μπόλι δέρνετε το ένα φλυτζάνι φρέσκο γάλα και τις γκαρνιές,μέχρι να αφρατέψει το μείγμα(πότε θα γίνει αυτό δεν γνωρίζω,για απορίες στην εκτελέσασα,προσωπικά μία αναμετάδοσηΣ του απλού κάΜνω).Μετά βάζουμε και το 2ο φλυτζάνι γαλατάκι(πάντα του φρέσκου,το μπαγιάτικο καλό είναι να αποφεύγεται,σέρνονται και γαστρεντερίτιδες,είπαμε).


Το χώνουμε κι αυτό σε καταψυκτική κατάσταση για1 ώρα! Εν τω μεταξύ κοπανήστε κι ένα λεξοτανίλ,ένα λαντόζ,ένα κάτι,βρε αδερφέ,γιατί έχει μέλλον το παγωτό,μέχρι να γίνει! Βγάζουμε τα μπόλια από την κατάψυξη και τα ανακατεύουμε λέει: τα του μπολ με τις γκαρνιές στο μπολ με τα του ζαχαρούχου.
Ανακατεύουμε με μια μαρίζ(μη με ρωτάτε ποια είναι αυτή,ιδέαν δεν έχω),απλά της φερόμαστε απαλά,για να ενωθούν κι ενσωματωθούν(το γνωστόν: και έσονται 2 εις σάρκαν 1)
Όταν το καταφέρουμε κι αυτό και το μπολ εξακολουθεί,να είναι μπροστά μας και δεν το έχουμε εκσφενδονίσει,χτυπάμε για άλλα 10' κι άιντε πάλι στην κατάψυξη(απορώ,πως δεν μας έχει σιχτιρίσει η συγκεκριμένη-άνοιξε,κλείσε),μέχρι να χτυπήσουμε την κρέμα γάλακτος(μιλάμε πέφτει πολύ ξύλο) για 5' και να την σαντιγιάσουμε! 

Σε αυτην τη σαντιγύ,λοιπόν,ρίχνουμε και κείνη την έρμη τη νουτέλα,αλλά μόνο τα 3/4(κι όχι,μη χαίρεστε,δεν την τρώμε την ποδέλοιπη) και συνεχίζουμε να χτυπάμε(αν δεν έχουμε αρχίσει,να χτυπιόμαστε εμείς εν τω μεταξύ).
Έχει και συνέχεια,για την τύχη μου τη μαύρη! Βγάζουμε το μείγμα από την κατάψυξη και του ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος κι ανακατεύουμε για 2'(αυτοί οι χρόνοι με έχουν εξαντλήσει πΧια).Τι κάνουμε τώρα; Ε,τα γνωστά: ξανά μανά κατάψυξη(την ξελιγώσαμε) για 1 ώρα

.
Το ξαναβγάζουμε,το ξαναδέρνουμε για άλλα 10' και το μοιράζουμε(όχι στη γειτονιά,κρίμα είναι μετά από τόσο κόπο) σε ταπεράκια(ούτε στην εκκλησΆ το πάμε,δεν είναι κόλλυβα,ε;).
Ακολουθεί ένα γενναίο σιχτίρισμα και συνεχίζουμε του ακάθεκτου! Με ένα κουτάλι περιχύνουμε την ποδέλοιπη νουτέλα μέσα στο μπόλι και κάΜνουμε κυματισμούς ανακατεύοντας απλά,να πάει παντού(το σέρφινγκ δεν ενδείκνυται εδώ),αλλά να μην την εξαφανίσουμε(μετά από αυτό το σπικάρισμα,μάλλον εγώ θα εξαφανιστώ,προβλέπεται διαγραφή...) 


Για άλλη μία φορά στην κατάψυξη(η οποία-σημειωτέον-βράχος,έχει παραμείνει εκεί) και ευελπιστούμε να παγώσει,για να δικαιολογεί και το όνομα: παγωτό! Στο τέλος αυτής της συνταγής-αγώνα μπαράζ θα την ονομάτιζα- η κ.Ioanna Zagkla αποκοιμήθηκε μπροστα στην κατάψυξη,περιμένοντας!
ΥΣ!
Ελπίζω να βγάλετε νόημα!
ΥΣ.2.Τα παράπονα σας στην διαχείρηση.
ΥΣ.3.
Μην με βρίζετε!
ΥΣ.4.Ευχαριστώ σας για την υπομονή και την κατανόησή σας!(Το ψωμάκι μου προσπαθώ κι εγώ να βγάλω).
ΥΣ.5.Δεν αντέχω να το ξαναδιαβάσω για επιδιορθώσει-συγγνώμη!
ΥΣ.6. Φιλώ σας!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου