Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Τετάρτη, 3 Ιουνίου 2015

ΠΑΤΑΤΑΚΙΑ ΨΗΤΑ ΜΕ ΑΥΓΑ ΚΑΙ ΛΟΥΚΑΝΙΚΑ

από τον Ιωάννη Τριφύλλη

Υλικά

- πατάτες κομμένες σε κύβους
- αυγά
- λουκάνικο κομμένο σε φετούλες
- τυρί κίτρινο που λιώνει
- αλάτι Ιμαλαϊων
- καπνιστή πάπρικα
- λάδι ελάχιστο


Εκτέλεση

Κόβουμε τις πατάτες σε κύβους τις αλατίζουμε και τις πασπαλίζουμε με καπνιστή πάπρικα.
Κόβουμε τα λουκάνικα σε φέτες.
Σε ένα ταψί βάζουμε λαδόκολλα και απλώνουμε τους κύβους πατάτας και τα λουκάνικα.


Τα ψήνουμε στους 200 βαθμούς μέχρι να κοκκινίσουν.
Έχουμε χτυπήσει τα αυγά σε ένα πιάτο και αφού βάλουμε σε ένα τηγάνι λίγο λάδι προσθέτουμε τα πατατάκια,τα λουκάνικα και τα αυγά.


Τα ανακατεύουμε μέχρι να ψηθεί το αυγό.


Σερβίρουμε..και ρίχνουμε από πάνω λίγο τριμμένο τυρί.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου