Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Πέμπτη, 4 Ιουνίου 2015

ΜΟΛΟΧΙΑ

από την Eleni Margel Lou

Υλικά
-  250 γρ ξερή μολοχια
-  1-2 κουταλάκια κόλιανδρο ξερό σε σκόνη.
-  2 σκελίδες σκόρδο
-  1 μεγάλο κρεμμύδι
-  μπούκοβο κουταλιά 
-  λάδι
-  αλατοπίπερο
-   2 κουταλιές πελτέ.
-  λεμόνι.
-  Τον ζωμό από ένα κοτόπουλο που έχουμε βράσει μαζί με κρεμμύδι και αλατοπίπερο
-  ρύζι γλασέ βραστό απλό για να το συνοδεύσουμε.
Η συνταγή αυτή γίνεται και με ζωμό από αρνί η μοσχάρι.


Εκτέλεση
Έχουμε βράσει το κοτόπουλο και το αφήνουμε στην άκρη.
Ρίχνουμε μέσα στον ζωμό πρώτα το κρεμμύδι μαζί με το σκόρδο και έπειτα όλα τα υπόλοιπα, αφήνοντας να βράσουν μαζί για 10-15 λεπτά.
Σερβίρουμε φτιάχνοντας ένα βουναλάκι από λευκό ρύζι και ρίχνουμε από πάνω την ζεστή μολοχια και ένα κομμάτι κοτόπουλου (η κρέας)


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου