Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Πέμπτη 4 Ιουνίου 2015

ΣΝΙΤΣΕΛ ΠΑΝΕ (ΧΟΙΡΙΝΟ)



από τον Κώστα Μάνου

Υλικά

- σνίτσελ χοιρινά λεπτοκομμένα και περασμένα από την μηχανή των σνίτσελ
- αλάτι
- πιπέρι
- αλεύρι
- αυγό
- φρυγανιά
- λάδι
- γάλα



Εκτέλεση

Σε ένα πιάτο χτυπάμε τα αυγά με το γάλα.
Αλατοπιπερώνουμε τα σνίτσελ και τα περνάμε στο αλεύρι.
Έπειτα τα περνάμε στο αυγό έτσι ώστε να πάει παντού και μετά τα περνάμε στην φρυγανιά ώστε να κολλήσει παντού.
Ζεσταίνουμε σε ένα τηγάνι το λάδι (μέτρια φωτιά)και τα ψήνουμε προσεκτικά να πάρουν χρώμα.
Τα βγάζουμε και τα τοποθετούμε σε απορροφητικό χαρτί για να στραγγίσουν.

Σερβίρονται με πατάτες τηγανητές και σαλάτα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου