Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Κυριακή, 7 Ιουνίου 2015

ΠΙΤΑ ΤΡΑΒΗΧΤΗ

από την Χριστινα Τερζη

Υλικά για το φύλλο
-  ½  κουτ του γλυκού ξερή μαγιά
-  2 φλιτ  χλιαρό νερό
-   λίγο αλάτι
-   λίγο ξύδι
-   αλεύρι Κούλα όσο πάρει για  να γίνει η ζύμη μαλακιά, για  το κάθε φύλλο 250 300 γραμ 

Εκτέλεση
Ανοίγω το ζυμάρι στρογγυλό σαν ένα πιάτο και το αλείφω με σπορέλαιο το ανοίγω τραβώντας το πάνω σ ένα τραπεζομάντηλο πιάνει το φύλλο όλο το τραπέζι .
Πασπαλίζω με λάδι και τυρί φέτα γυρίζω το φύλλο σε ρολό με το τραπεζομάντηλο

Ότι πιο χοντρό ζυμάρι μείνει στην άκρη του φύλλου το αφαιρώ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου