Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Κυριακή 7 Ιουνίου 2015

ΠΙΤΣΑ ΕΥΚΟΛΗ


από την Vana Kleanthi

Υλικά για την ζύμη
-  400 γρ αλεύρι
-  1 φακελάκι μαγιά
-   1 ποτήρι ζεστό νερό
-  1 κουταλιά λάδι
-  αλάτι
-  πιπέρι
-  1 κουταλάκι ζάχαρη
Για την σάλτσα
-  χυμό ντομάτας 
-  λίγο κέτσαπ 
-  ρίγανη 
-  βασιλικό 
-  δυόσμο 
-  θυμάρι 
-  δενδρολίβανο 
-  λίγο λάδι .
Για την γέμιση
-  τριμμένο τυρί 
-  γαλοπούλα 
-   φέτες ντομάτας.

Εκτέλεση
Τα ζυμώνω και αν η ζύμη κολλάει στα χέρια προσθέτω λίγο αλεύρι, σκεπάζω με μια πετσέτα και την αφήνω περίπου 20 λεπτά να φουσκώσει
Ετοιμάζω τη σάλτσα με χυμό ντομάτας λίγο κέτσαπ ρίγανη βασιλικό δυόσμο θυμάρι δενδρολίβανο και λίγο λάδι .


Όταν φουσκώσει η ζύμη μου τη στρώνω σε λαδωμένοι ταψί απλώνω τη σάλτσα και βάζω τα υλικά μου τριμμένο τυρί γαλοπούλα και φέτες ντομάτας.(αυτά είχα εγώ)


Γίνεται τέλεια και με πιπεριά μανιτάρια και ότι άλλο θέλει ο καθένας .


Τρίβω λίγο πιπέρι από πάνω και προσθέτω λίγη ρίγανη αν θέλω .

Ψήνουμε στους 250 βαθμούς μέχρι να ροδίσει και καλή μας όρεξη....
.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου