- Θαλασσινά ( κατά προτίμηση μιξ θαλασσινών )
- 1-2 λουκάνικα
- Περίπου 10 στήμονες σαφράν
- Ελαιόλαδο
- 1 φλιτζανάκι του καφέ ούζο
- 1 φλιτζανάκι του καφέ κρασί
- 1 πιπεριά πράσινη κέρατο
- 1 ντομάτα κομμένη σε κυβάκια
- 2 κλωνάρια μαϊντανό
- 1 μέτριο κρεμμύδι & 2 σκελίδες σκόρδο
- 1 φλιτζάνι αρακά
- 2 φλιτζάνια ρύζι
- 1 κύβο
- Αλάτι , πιπέρι
Βράζουμε νερό και βάζουμε το σαφράν να φουσκώσει.
Αλατοπιπερώνουμε και τσιγαρίζουμε το κοτόπουλο, μόλις πάρει χρώμα το βάζουμε σε χαρτί να στραγγίσει ( το ίδιο και με το λουκάνικο )
Τσιγαρίζουμε σε ελαιόλαδο τα θαλασσινά και σβήνουμε με ούζο. Τα βάζουμε στην άκρη σε απορροφητικό χαρτί.
Μόλις πιει τα υγρά το δοκιμάζουμε και αν χρειαστεί προσθέτουμε κι άλλο νερό.
Τέλος όταν αποσύρουμε από τη φωτιά προσθέτουμε τη ντομάτα κομμένη σε κύβους και ψιλοκομμένο μαϊντανό
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου