Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Πέμπτη, 11 Ιουνίου 2015

ΤΗΓΑΝΙΑ ΧΟΙΡΙΝΗ ΜΕ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ ΚΑΙ ΜΕΛΙ




από τον Ιωάννη Τριφύλλη

Υλικά

-χοιρινό κρέας κομμένο σε μικρά κομμάτια
- πορτοκάλι χυμός από 3 πορτοκάλια
- 1 πορτοκάλι κομμένο σε φέτες
- κεφαλοτύρι σε κομμάτια
- θυμάρι
- αλάτι
- πιπέρι
- μουστάρδα σε σκόνη
- σκόρδο σε σκόνη
- μανιτάρια ολόκληρα κονσέρβας
- 4 κρεμμύδια κομμένα σε ροδέλλες
- νερό όσο χρειαστεί
- μέλι μια κουταλιά


Εκτέλεση

Στίβουμε τα πορτοκάλια.
Σε ένα τηγάνι βαθύ βάζουμε τον χυμό και μόλις πάρει βράση ρίχνουμε τα κομμάτια του χοιρινού.

Έχουμε κόψει τα κρεμμύδια σε ροδέλες και έχουμε πλύνει τα μανιτάρια.
Σκεπάζουμε το τηγάνι και αφήνουμε να βράσει το κρέας.
Προσθέτουμε φυσικά και νερό αν χρειαστεί.
Όταν κοντεύει να γίνει το φαγητό ρίχνουμε τα μανιτάρια και τα κρεμμύδια 


Έχουμε διαλύσει σε λίγο νερό το θυμάρι το σκόρδο σε σκόνη,το μέλι ,αλάτι,πιπέρι και το ρίχνουμε πάνω από το φαγητό μας να πάρει μια βράση.Προσθέτουμε και τα πορτοκάλια σε φέτες...

Μόλις είναι έτοιμο προσθέτουμε το κεφαλοτύρι σε κομματάκια.
Το φαγητό είναι έτοιμο!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου