Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Τετάρτη, 10 Ιουνίου 2015

Η ΣΑΛΑΤΑ ΤΗΣ ΣΓΟΥΡΗΣ




από την Γιάννα Παρασχοπούλου

Υλικά

- σαλάτα πράσινη  χοντροκομμένη
- ρόκα χοντροκομμένη
- σπανάκι χοντροκομμένο
- φύλλα από τρυφερά παντζάρια
- σουσάμι
- κεφαλοτύρι η γραβιέρα τριμμένη
- λάδι
- μέλι
- μπαλσάμικο
- ρόδι
- αλάτι
- πιπέρι


Εκτέλεση

Χοντροκόβουμε τα πράσινα λαχανικά μας και τα ανακατεύουμε με το τυρί.
Έχουμε καβουρντίσει ελαφρώς το σουσάμι.


Χτυπάμε το λάδι μέλι και μπαλσάμικο μαζί και περιχύνουμε την σαλάτα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου