Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Τετάρτη 10 Ιουνίου 2015

ΚΑΓΙΑΝΑΣ ΜΕ ΠΑΣΤΟ ΜΑΝΗΣ


από τον Ιωάννη Τριφύλλη

Υλικά

- παστό Μάνης
- αυγά (χτυπημένα σαν για ομελέτα)
- κρεμμύδι τριμμένο στον τρίφτη
- ντομάτα κομμένη σε μικρά κομμάτια
- πάπρικα καπνιστή
- λάδι (από το παστό)
- αλάτι
- πιπέρι


Εκτέλεση

Ετοιμάζουμε τα υλικά μας.Τρίβουμε το κρεμμύδι,κόβουμε το παστό σε μικρά κομμάτια ,χτυπάμε τα αυγά και έχουμε ψιλοκόψει την ντομάτα.



Βάζουμε σε ένα τηγάνι το λάδι από το παστό να κάψει και ρίχνουμε το κρεμμύδι και το κρέας να πάρουν χρώμα.

Στην συνέχεια προσθέτουμε την ντομάτα και χαμηλώνουμε την φωτιά αφήνοντας το να πιει όλα τα υγρά της.
Όταν ψηθούν..προσθέτουμε τα αυγά και ανακατεύουμε έως να ψηθεί το αυγό.




Αλατοπιπερώνουμε το φαγητό μας και είναι έτοιμο!!!!

2 σχόλια:

  1. Τελειο...Εγω το παστο το τρωω σουβλα στο βουνο και καθως ψηνεται το κατεβαζω 2-3 φορες και το ξεπλενω με νερο για να ξαρμυρισει...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλημερα.Μπες στα αρχεια να δεις πως κανουμε εμεις το παστο Μανης.Το φτιαχνω σε μικρα κομματια και μπαινει σε βαζα μεσα σε λαδι με πιπερια κρεμμυδια και φλουδες πορτοκαλιων.Φανταζομαι ομως πως ετσι οπως το φτιαχνεις θα ειναι πεντανοστιμο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή