Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Τρίτη, 9 Ιουνίου 2015

ΑΝΟΙΞΙΑΤΙΚΟΣ ΚΙΜΑΣ ΜΕ ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΚΑΙ ΡΥΖΙ




από την Eleni Margel Lou

 Υλικά
-  ½  κιλό κιμάς μοσχαρίσιος
 -4 κρεμμυδάκια φρέσκα
-1 ντομάτα σε κύβους
-1 πιπεριά κομμένη
-1 κολοκύθι σε κύβους
-αλάτι
- πιπέρι
-λάδι και
- ένας κύβος λαχανικών.

Εκτέλεση

Καβουρδίζουμε τον κιμά με το λάδι μέχρι να χάσει όλα του τα υγρά και σιγά σιγά προσθέτουμε και τα λαχανικά .
Ανακατεύουμε τακτικά και αλατοπιπερώνουμε .Ρίχνουμε τον κύβο λαχανικών και ελάχιστο νερό. 

Αφήνουμε να ψηθεί μέχρι τα λαχανικά να στέκονται χωρίς να λιώσουν. 
Συνοδεύουμε με ρύζι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου