Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Σάββατο, 13 Ιουνίου 2015

ΛΙΚΕΡ ΑΠΟ ΑΝΘΗ ΜΑΝΟΛΙΑΣ


από την Γιάννα Παρασχοπούλου

Υλικά
-  2 μεγάλα φρεσκοκομμένα λουλούδια
-  1/4 λίτρου τσίπουρο χωρίς γλυκάνισο (γράπα)
-  1 λίτρο κρασί λευκό ή κόκκινο
-  300 γραμμάρια ζάχαρη
-  βανίλια

Εκτέλεση
Συγκεντρώνουμε όλα τα υλικά μας


Βάζουμε τα λουλούδια στο βάζο μαζί με την βανίλια


Συνεχίζουμε με την γράπα

Προσθέτουμε και το κρασί. την πρώτη φορά το έκανα με λευκό κρασί, τώρα με κοκκινο
Κλείνουμε το βάζο και το τοποθετούμε για 8 ημέρες μέσα σε ένα ντουλάπι , σε σκοτεινό μέρος.
Ανακατεύουμε κάθε βράδυ με ξύλινο  κουτάλι.
Φιλτράρουμε και το βάζουμε σε μπουκάλια.
Τον πρώτο χρόνο δεν πίνεται.Στον τρίτο και μετά είναι τέλειο,αν βάλουμε  λευκό κρασί φαίνεται από το χρώμα του που αλλάζει πότε είναι έτοιμο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου