Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Σάββατο, 13 Ιουνίου 2015

ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΛΕΜΟΝΑΤΟ ΜΕ ΜΠΑΜΙΕΣ



από την Θεοδωρα Τριφύλλη

Υλικά

- στήθος κοτόπουλου (πηγαίνει και ολόκληρο κοτόπουλο)
- καρίνο
- μουστάρδα
- μπάμιες
- λάδι
- λεμόνι
- πιπέρι
- σάλτσα σόγιας


Εκτέλεση

Μαρινάρουμε το κοτόπουλο με σάλτσα σόγιας και καρίνο.
Σε ένα ταψάκι ρίχνουμε τις μπάμιες,τα στήθη κοτόπουλου και προσθέτουμε το λάδι χτυπημένο με το λεμόνι και τη μουστάρδα.
Προσθέτουμε και ανάλογο νερό και το ψήνουμε στον φούρνο



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου