Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Τρίτη 30 Ιουνίου 2015

ΣΟΥΦΛΕ ΜΕ ΠΕΝΕΣ ΑΛΑ ΚΟΣΜΟΠΟΥΛΟΥ



από την Ελένη Κοσμοπούλου

Υλικά

- πένες
- ζαμπόν ψιλοκομμένο
- κρέμα γάλακτος 2 κουτάκια
- τυρί γκούντα τριμμένο
- γραβιέρα Κρήτης τριμμένη
- αλάτι
- πιπέρι



Εκτέλεση

Βράζουμε τις πένες ελαφρώς σε αλατισμένο νερό.
Τις σουρώνουμε και τις αφήνουμε να κρυώσουν.
Τις βάζουμε σε ένα πυρέξ και ρίχνουμε το ζαμπόν το αλάτι πιπέρι και τις κρέμες γάλακτος.
Σκεπάζουμε το φαγητό μας με μπόλικο τριμμένο τυρί.


Το ψήνουμε στον φούρνο μέχρι να λιώσουν τα τυριά και να πάρουν χρώμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου