Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Τρίτη, 30 Ιουνίου 2015

ΜΕΛΙΤΖΑΝΟΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΤΑΧΙΝΙ




από τον Ιωάννη Τριφύλλη

Υλικά

- μελιτζάνες φλάσκες ψητές στον φούρνο
- ταχίνι 4 κουταλιές της σούπας
- σκόρδο πολτοποιημένο 2-3 σκελίδες
- χυμό λεμονιού 4 κουταλιές της σούπας.
- αλάτι
- κόκκινη πάπρικα γλυκιά
- πιπέρι
- μαϊντανός ψιλοκομμένος
- λάδι


Εκτέλεση

Ψήνουμε τις μελιτζάνες στον φούρνο και τις αφήνουμε να κρυώσουν.
Βάζουμε τα υλικά μας σε ένα ποτήρι και τα χτυπάμε με το μιξεράκι για να πολτοποιηθούν
Έχουμε ψιλοκόψει τις μελιτζάνες με ένα μαχαίρι και τις αδειάζουμε σε .ένα μπώλ




Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μας με την ψιλοκομμένη μελιτζάνα.



Προσθέτουμε λίγο λάδι εάν το χρειάζεται.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου