Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Τρίτη, 30 Ιουνίου 2015

ΦΡΕΣΚΑ ΦΑΣΟΛΑΚΙΑ ΚΟΝΣΕΡΒΑ


από την Ειρήνη Συρράκου

Υλικά
-   φρέσκα φασολάκια

Εκτέλεση

Η διαδικασία είναι πολύ απλή αρκεί να υπάρχει χύτρα υψηλής πιέσεως (pressure canner). Καθαρίζουμε, πλένουμε, κόβουμε τα φασολάκια.
Γεμίζουμε τα βάζα μας με τα φασολάκια, ρίχνουμε μέσα στα βάζα νερό που βράζει και κλείνουμε. 

Τοποθετούμε τα βάζα μέσα στη χύτρα υψηλής πίεσης και τα βράζουμε για 25 λεπτά αφ ης στιγμής η χύτρα μας πιάσει τη ζητούμενη πίεση και θερμοκρασία. 
Τα αποθηκεύουμε στο ράφι μας για 1 χρόνο με ασφάλεια.

Τα φασολάκια τα βάζω ωμά μέσα στα βάζα. Η οικιακή τους κονσερβοποίηση σύμφωνα με τις οδηγίες θέλει 25 λεπτά για να είναι ασφαλή για μεγάλο χρονικό διάστημα. 
Έτσι κι αλλιώς το μαγείρεμα τους μετά είναι τόσο λίγο. 
Φαντάσου, ανοίγεις 2 βάζα φασολάκια, 1 βάζο σπιτική σάλτσα ντομάτας, τσιγαρίζεις κρεμμύδι, σκόρδο, ρίχνεις το περιεχόμενο των βάζων μέσα και όσο να πάρει μια- δυο βράσεις η σάλτσα, το φαγητό είναι έτοιμο. 
Δεν θέλει ιδιαίτερο μαγείρεμα μετά.

2 σχόλια:

  1. Γεια σας και ευχαριστούμε για τις ωραίες αναρτήσεις. Αν δεν υπάρχει χύτρα, πώς αλλιώς μπορώ να διατηρήσω τα φασολάκια για μεγάλο χρονικό διάστημα;ευχαριστω

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Προσωπικα τα φτιαχνω χωρις χυτρα με τον παραδοσιακο τροπο..Για να ειμαι σιγουρος βαζω βρεγμενη πετσετα σε ταψι ακουμπω τα σφραγισμενα βαζα και ατ αφηνω στον φουρνο για κανενα μισαωρο

    ΑπάντησηΔιαγραφή