από την Ειρήνη Συρράκου
Υλικά
- φρέσκα φασολάκια
Εκτέλεση
Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!
Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης
Γεια σας και ευχαριστούμε για τις ωραίες αναρτήσεις. Αν δεν υπάρχει χύτρα, πώς αλλιώς μπορώ να διατηρήσω τα φασολάκια για μεγάλο χρονικό διάστημα;ευχαριστω
ΑπάντησηΔιαγραφήΠροσωπικα τα φτιαχνω χωρις χυτρα με τον παραδοσιακο τροπο..Για να ειμαι σιγουρος βαζω βρεγμενη πετσετα σε ταψι ακουμπω τα σφραγισμενα βαζα και ατ αφηνω στον φουρνο για κανενα μισαωρο
ΑπάντησηΔιαγραφή