Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Τετάρτη, 17 Ιουνίου 2015

ΜΠΑΤΣΙΝΑ ΚΟΛΟΚΥΘΙΟΥ


από την Γιάννα Παρασχοπούλου

Υλικά
- 5-6 κολοκυθάκια αρκετά μεγάλα
- δυόσμος
- μάραθος ή άνηθος
- μαϊντανός
- αλεύρι, περίπου 2 κούπες τσαγιού
- 1 κούπα σπορέλαιο, εγώ έβαλα ελαιόλαδο
- 3 αυγά
- 1 γιαούρτι
- 350 γρ τυρί της αρεσκείας σας, έβαλα φέτα
- αλάτι (τσιγγούνικα, επειδή θα βάλουμε και το τυρί, μην λυσσάξουμε κιόλας)
- πιπέρι και
- 2 πιπεριές καυτερές ΦΥΣΙΚΑ

Εκτέλεση
Τρίβουμε στον τρίβουμε τα κολοκυθάκια με την φλούδα και ρίχνουμε λίγο αλάτι και πιέζουμε στο σουρωτήρι να φύγουν τα υγρά τους.


 Μια δυο φορές τα πιέζουμε και είναι εντάξει. Σε μια λεκάνη βάζουμε τα κολοκύθια, τα πράσινα μυρωδικά μας, όλα ψιλοκομμένα, καθώς επίσης και τα αυγά, το γιαούρτι, το λάδι και το αλεύρι, να γίνει σαν πηχτός χυλός.


Αλατοπιπερώνουμε και αδειάζουμε το μείγμα σε στρωμένο με λαδόκολλα  ταψί.


Ψήνουμε στους 180-200 βαθμούς περίπου μια ώρα, έως ότου ροδίσει καλά πάνω κάτω.
Αφήνουμε να κρυώσει για να το κόψουμε
.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου