Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Πέμπτη, 18 Ιουνίου 2015

ΛΟΥΚΟΥΜΙ ΤΟΥ ΣΟΥΛΤΑΝΟΥ

από την Βασιλική Σούμπαση-Μανουηλίδου

Υλικά
-  1 λίτρο γάλα
-  1 φλιτζάνι του καφέ αλεύρι
-  1,5 φλιτζάνι του καφέ νισεστέ
-  2 γεμάτες κουταλιές της σούπας κακάο
-  1 ποτήρι του νερού ζάχαρη
-  50 γρ. βούτυρο
-  1 βανίλια
-  1 φακελάκι ινδοκάρυδο
-  200 ml γάλα 
-   1 φακελάκι garni.
Εκτέλεση
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το γάλα, το νισεστέ,το κακάο, το αλεύρι,τη ζάχαρη και τα βράζουμε σε χαμηλή φωτιά ανακατεύοντας συνεχώς για να μη σβολιάσει. 

Όταν πήξει η κρέμα βάζουμε το βούτυρο και τη βανίλια και ανακατεύουμε λίγο ακόμη μέχρι να λιώσει το βούτυρο. 
Στρώνουμε το ινδοκάρυδο σ' ένα ταψί και ρίχνουμε επάνω την κρέμα. Το κουνάμε λίγο για να στρωθεί ομοιόμορφα και το αφήνουμε να κρυώσει καλά. 
Χτυπάμε στο μίξερ το γάλα με με τη σκόνη garni μέχρι να πήξει και τη στρώνουμε πάνω στην κρέμα. Κατόπιν κόβουμε το γλυκό μας σε λωρίδες και το τυλίγουμε ρολό. 
Καλή όρεξη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου