Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Κυριακή, 21 Ιουνίου 2015

ΣΤΡΙΦΤΗ ΠΙΤΑ ΜΟΝΟΚΟΠΑΝΙΑΣ


από την Γιάννα Παρασχοπούλου

Υλικά
Για το φύλλο
-  3, 5 νεροπότηρα αλεύρι μαλακό, για πίτες
-  1 και λίγο από   το  νεροπότηρο νερό χλιαρό
-  2 κουταλάκια κοφτά αλάτι
-   λίγο ξύδι
-   ελαιόλαδο
Για τη γέμιση
-  τυρί
-  αυγά
-  ελαιόλαδο

Εκτέλεση

Ζυμώνουμε  το ζυμάρι με τα υλικά και ανοίγουμε ένα φύλλο, όσο μεγαλύτερο μπορούμε
Λαδώνουμε το φύλλο, και στις άκρες γύρω γύρω βάζουμε τυρί, αυγά, ή ότι γέμιση θέλουμε
Τυλίγουμε μία φορά, ετσι που να κλείσουμε τη γέμιση μέσα.


Τυλίγουμε τώρα γύρω γύρω και κάθε φορά τραβάμε και λεπταίνουμε τη ζύμη , και προς τις δύο κατευθύνσεις με τα χέρια μας.



Τυλίγοντας και τραβώντας η ζύμη αρχίζει και λεπταίνει τόσο στο κέντρο που κόβεται μόνη της.



Λαδώνουμε ένα ταψί και βάζουμε όλο αυτό το μακρυνάρι  και ψήνουμε στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδίσει!!!



Οταν κρυώσει ελαφρά την κόβουμε και καλή σας όρεξη!!!!





3 σχόλια: