Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Δευτέρα, 22 Ιουνίου 2015

ΑΓΓΟΥΡΑΚΙ ΤΟΥΡΣΙ



από τη Γιάννα Παρασχοπούλου

Υλικά
-  αγγουράκια
-  αλάτι 1 κουταλιά σούπας
-  2-3 σκελίδες σκόρδου
-  1 ποτήρι νερό βρασμένο
-  1/2 ποτήρι ξύδι λευκό
-  σιναπόσπορος
-  1 λεμόνι
-  άνηθος
-  μερικούς κόκκους πιπεριού

Εκτέλεση
Βράζουμε το νερό και το αφήνουμε να κρυώσει καλά. ,εν τω μεταξύ πλένουμε τα αγγουράκια. 
Καθαρίζουμε τις σκελίδες και τις κόβουμε σε φετάκια.
Βάζουμε τα αγγουράκια μέσα στο βάζο, τον άνηθο πλυμένο , το σκόρδο, το πιπέρι  και  τον σιναπόσπορο,που του πάει πάρα πολύ.


Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το νερό, το ξύδι και το αλάτι να λιώσει.
Γεμίζουμε το βάζο με τα υγρά και στύβουμε 1 λεμόνι. Τοποθετούμε και 2-3 φετάκια λεμονιού για συντήρηση και γεύση.


Κλείνουμε το βάζο και σε 15-20 μέρες είναι έτοιμο το τουρσί μας.
Από την στιγμή που θα το ανοίξουμε το διατηρούμε στο ψυγείο.
Συμβουλή
Αφήνουμε λίγο κοτσανάκι, μισό πόντο περίπου. αυτό το κάνουμε για να μην μπει νερό μέσα και να γίνει κριτσανιστό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου