από την Θεοδώρα Τριφύλλη
Υλικά
- κολοκυθάκια στρογγυλά
- μελιτζάνες φλάσκες κομμένες στην μέση
- πατάτες κομμένες κυδωνάτες
- κιμάς φρέσκος (υπολογίζουμε μια κουταλιά κιμά για κάθε γεμιστό
- ρύζι (μια κουταλιά για κάθε γεμιστό
- κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
- άνιθος μπόλικος
- σκόρδο ψιλοκομμένο
- λάδι
- αλάτι
- πιπέρι
- λεμόνια δύο
- αυγά δύο
- αλεύρι δύο κουταλιές.
- νερό
Εκτέλεση
Καθαρίζουμε τα κολοκύθια εξωτερικά ξύνοντας τα με το μαχαίρι.
Κόβουμε το πάνω μέρος του κολοκυθιού και της μελιτζάνας και τα φυλάμε σαν καπάκι.
Αδειάζουμε με το ειδικό εργαλείο το εσωτερικό των ζαρζαβατικών που θα γεμίσουμε.
Σε ένα τηγάνι βάζουμε το λάδι και ρίχνουμε μέσα τα κρεμμυδάκια τον άνιθο και το ψιλοκομμένο σκόρδο.
Προσθέτουμε τον κιμά και το ρύζι και καβουρντίζουμε και αυτα.
Βάζουμε τα ζαρζαβατικά μας στην γάστρα και τα γεμίζουμε.
Προσθέτουμε μπόλικο νερό και λάδι σκεπάζουμε την γάστρα και αφήνουμε το φαγητό να ψηθεί μέχρι να γίνει το ρύζι.
Όταν το φαγητό γίνει αφαιρούμε λίγο νερό
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε λάδι και λίγο αλεύρι.Μόλις πάρει ελαφρώς χρώμα προσθέτουμε το ζωμό του φαγητού και κάνουμε μια αραιή μπεσαμέλ.
Έχουμε χτυπήσει τα αυγά με τον χυμό από τα δύο λεμόνια και τα ρίχνουμε στην μπεσαμέλ.
Αδειάζουμε όλο το αυγολέμονο στην γάστρα με το φαγητό.
Το κουνάμε να πάει παντού η μπεσαμέλ και το αφήνουμε για λίγο στον φούρνο.
Το φαγητό μας είναι έτοιμο!!!!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου