Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Τρίτη, 23 Ιουνίου 2015

ΜΑΚΑΡΟΝΟΠΙΤΑ ΜΕ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΚΑΙ ΛΟΥΚΑΝΙΚΑ




από τον Ιωάννη Τριφύλλη

Υλικά

- μακαρόνια που είχαν περισσέψει από εχθές.
- λουκάνικα χωριάτικα ψιλοκομμένα που έμειναν από εχθές
- μανιτάρια φρέσκα ψιλοκομμένα 
- κρεμμύδια ξερά ψιλοκομμένα
- πιπεριά Φλωρίνης ψιλοκομμένη
- πιπεριά πράσινη ψιλοκομμένη
- καπνιστή πάπρικα
- πιπέρι
- τυρί τριμμένο
- ντομάτα ψιλοκομμένη χωρίς τα σπόρια
- λάδι
- φύλλο χωριάτικο που είχε περισσέψει


Εκτέλεση

Βάζουμε τα μανιτάρια σε ένα τηγάνι μαζί με τα άλλα λαχανικά να μαραθούν.



Όταν σωθεί το νερό που βγάζουν τότε προσθέτουμε τα λουκάνικα.
Τα αφήνουμε να σιγοψηθούν και προσθέτουμε την πάπρικα και το πιπέρι.
Σε ένα μπώλ ανακατεύουμε τα μανιτάρια με τα λαχανικά και τα λουκάνικα και περιμένουμε ελαφρώς να κρυώσουν.
Σε ένα ταψάκι στρώνουμε το φύλλο και το λαδώνουμε.
Προσθέτουμε άλλα δύο φύλλα και τα λαδώνουμε.
Αδειάζουμε την γέμιση στο ταψάκι.



Ρίχνουμε το τυρί.
Σκεπάζουμε με άλλα τρία φύλλα λαδώνοντας τα φύλλα.
Πασπαλίζουμε με σουσάμι  χαράσσουμε την πίτα και και ψήνουμε στον φούρνο.



Η πίτα μας έτοιμη!!!!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου