Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Τρίτη, 23 Ιουνίου 2015

ΠΙΤΑ ΣΦΟΛΙΑΤΑ ΜΕ ΧΩΡΙΑΤΙΚΑ ΛΟΥΚΑΝΙΚΑ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ ΚΑΙ ΤΥΡΙ




από τον Ιωάννη Τριφύλλη

Υλικά

- σφολιάτα
- λουκάνικα χωριάτικα λεπτοκομμένα σε ροδέλες
- μανιτάρια φρέσκα σε φετούλες
- κρεμμύδια ξερά σε λεπτές φέτες
- πιπεριά Φλωρίνης λεπτοκομμένη
- πιπεριά πράσινη λεπτοκομμένη
- ντομάτα σε κύβους κομμένη χωρίς τα σπόρια
- τυρί φέτα
- τυρί τριμμένο
- πάπρικα καπνιστή
- λάδι
- σουσάμι


Εκτέλεση

Βάζουμε τα μανιτάρια τα κρεμμύδια και τις πιπεριές σε ένα τηγάνι και περιμένουμε να μαραθούν.



Όταν πάει να σωθεί το νερό τους προσθέτουμε τα λουκάνικα και την ντομάτα και την πάπρικα.
Τα αφήνουμε να μαραθούν και τότε προσθέτουμε το λάδι.



Απλώνουμε μια λαδόκολλα σε ένα ταψί και στρώνουμε το ένα φύλλο της σφολιάτας.
Ρίχνουμε την γέμιση μας και προσθέτουμε τα τυριά.
Σκεπάζουμε την πίτα μας με το δεύτερο φύλλο και αφού την κόψουμε την βρέχουμε η την λαδώνουμε και ρίχνουμε το σουσάμι.



Την ψήνουμε στο φούρνο μέχρι να γίνει.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου