Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Πέμπτη, 25 Ιουνίου 2015

ΚΑΠΑΡΗ ΤΟΥΡΣΙ


από την Eleni Margel Lou

Υλικά

- 1 ½    κιλό κάπαρη

-  250 ml περίπου νερό

 - 1 ποτηράκι κρασιού περίπου ξύδι (αν είναι δυνατό δεν θέλει περισσότερο)  

-  2-3 κουταλιές  αλάτι


Εκτέλεση 
Αφού ξεπικρίσουμε την κάπαρη με μπόλικα νερά.....(θέλει 4-5 μέρες)



Θα την βάλουμε μέσα σε αποστειρωμένα βάζα, θα βράσουμε ξύδι θα ρίξουμε χοντρό αλάτι και νερό και θα ρίξουμε μέσα σε κάθε βάζο.

 Θα κλείσουμε καλά θα τα γυρίσουμε ανάποδα και όταν κρυώσουν θα αποθηκεύσουμε για πάσα χρήση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου