Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Πέμπτη, 25 Ιουνίου 2015

ΓΑΛΟΠΟΥΛΑ ΜΕ ΠΑΤΑΤΕΣ


από την Ipokampos Giota

Υλικά

 -   μπουτάκια γαλοπούλας

-  πατάτες

-  σκόρδο

-  ροκφόρ

-  πιπέρια

-  αλάτι

-  πιπέρι

-  τζίντζερ

-  βούτυρο

-  λευκό κρασί

-  λεμόνι


Εκτέλεση

Ετοιμάζουμε τα μπουτάκια και τις πατάτες. Τοποθετούμε στο ταψί.

Όταν ψήνονται τα μπουτάκια   τα χαράζω και  βάζω  σκορδάκι και από πάνω το ροκφόρ  και πιπέρια.

Στις πατάτες έριξα πολύ λίγο αλάτι λόγω του τυριού, πιπέρι, τζιντζερ,  βούτυρο και λευκό κρασί.

Στο τέλος θα βάλω και λίγο λεμόνι!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου