Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Παρασκευή, 26 Ιουνίου 2015

ΓΑΡΙΔΕΣ ΣΤΟ ΤΗΓΑΝΙ ΜΕ ΕΛΙΕΣ ΚΑΙ ΠΙΠΕΡΙΕΣ

από την Ipokampos Giota

Υλικά

-  γαρίδες

-  σέλινο

-  βούτυρο

-  1 κύβο λαχανικών

-  πιπεριά ψιλοκομμένη

-  ελιές

-  αλάτι

-  πιπέρι

-  πάπρικα

-  ούζο

-  μουστάρδα

 

Εκτέλεση

 


Έβρασα για λίγο τις γαρίδες μέσα σε νερό, έριξα και λίγο σέλινο μέσα, περίπου 5 λεπτά. 
Σ ένα τηγάνι έβαλα βούτυρο, έλιωσε, έβαλα τις γαρίδες, έριξα έναν κύβο λαχανικών, ψιλοκομμένη  πιπεριά και ελίτσες, αλάτι, πιπέρι,  πάπρικα, και μόλις άρχισε να δένει, τις έσβησα με ούζο.(το έχω κάνει και με ουίσκι αλλά βγήκε πιο βαρύ).


Μόλις εξατμίστηκε το αλκοόλ ανακάτεψα μουστάρδα με νερό που είχε μείνει από τις γαρίδες που είχα βράσει και στη συνέχεια την έριξα μέσα στο μίγμα.


Το άφησα να πάρει μια βράση ανακατεύοντας να μην κολλήσουν και το έσβησα. 
Αφήνω παραπάνω ζουμί όταν τις βγάζω από τη φωτιά διότι όταν αρχίσει και κρυώνει πήζουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου