Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Δευτέρα, 15 Ιουνίου 2015

ΓΑΥΡΟΣ ΦΙΛΕΤΑΡΙΣΜΕΝΟΣ

από τον Μίλτο Σουλιώτη

Υλικά
-  γαύρος
-  αλάτι ημίχοντρο
-  διάφορα αρωματικά 

Εκτέλεση
Καθαρίζουμε το κεφάλι από τον γαύρο και τραβώντας το βγαίνουν και τα έντερα του ψαριού συγχρόνως ανοίγουμε στα δυο το ψάρι και βγάζουμε την ραχοκοκαλιά...
έτσι όπως έχει γίνει φιλέτο το ξαπλώνουμε πάνω σε ημίχονδρο αλάτι και αφού τελειώσουμε τις στρώσεις γεμίζουμε το σκεύος μας με ξύδι......
παραμένει σ αυτή την κατάσταση για 2 ώρες στο ψυγείο και κατόπιν αφού τον ξεπλύνουμε τον τοποθετούμε σε βάζα γεμίζοντάς τα με ηλιέλαιο και αρωματικά της αρεσκείας μας σκόρδο, μαϊντανό, τσίλι, κουρκουμά, κάπαρη και τον τοποθετούμε στο ψυγείο 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου