Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Τρίτη, 30 Ιουνίου 2015

ΠΕΛΤΕΣ ΣΥΚΟΥ



από τον Μίλτο Σουλιώτη

Υλκά

- σύκα φρέσκα 4-5
- κρασί κόκκινο ένα φλιτζάνι
- μέλι 4 κουταλιές σούπας
- δεντρολίβανο ένα κλαδάκι
- γαρύφαλα 3-4
- ξύδι μπαλσάμικο 4 κουταλιές της σούπας

Εκτέλεση


Σιγοβράζουμε τα σύκα κομμένα με την φλούδα τους σε μια κούπα κόκκινο κρασί για 20 λεπτά.
Προσθέτουμε 4 κουταλιές μέλι μαζί με το δεντρολίβανο και τα γαρύφαλα.και τις 4 κουταλιές μπαλσάμικο.
Τα αφήνουμε να βράσουν για 5 λεπτά.
Είναι ότι καλύτερο για μαλακά τυριά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου